2013-08-27 1525 瀏覽
約朋友食飯,好想食下片片皮鴨。不過得兩個人點食得晒…行行下睇到有推廣,有片皮鴨又有蒸魚優惠就問小姐可唔可以一齊點咖。佢話可以,計落一碟幾十蚊就試下喇!上到去又見到有點心食,就叫了馬拉糕;好過食飯喇!睇落去是用蔗糖整,食落去不太甜,沒有黃色馬拉糕的奶油味。口感又軟淋淋,幾好食。例牌片皮鴨,加上膜膜皮。可能因為價錢關係,要鴨皮又香又嫩又有口感是沒什麼可能。不過幾十蚊有熱辣辣的一道片皮鴨,我覺得合格。蒸班仔。又是三十多四十蚊一碟,差不多每桌也有點。食落去知道是養魚,因為肉沒有太多彈性。不過也沒想到什麼泥味,要是來一客家常已經好好。可能真係好平的關係,平日上去都好多人食。如果有機會再經過,我都會平平地食多餐。
馬拉糕
片皮鴨