行過見到呢間韓國小店,見到個老闆好似或者可能都係韓國人(其實望落聽到佢講嘢真係唔覺得佢係韓國人😅😅),諗翻起上一手個老闆整嘅嘢食都好好食,特別係紫菜包飯,所以就打算試吓呢一間。一開始諗住試下佢個迷你紫菜包飯,但係點睇都淨係見到個黃蘿蔔,見佢隔離張相明明有紅蘿蔔等等其他配料,一拎起嚟睇,最多都淨係見到仲有雞蛋,之後就咩配料都睇唔到,所以就冇要到🫠本身就想嗌同場另一間出名嘅韓式炸雞,咁岩見到佢呢間都有,而且張相望落都幾吸引,諗住58蚊可能會大份啲又係「韓國人」整就試試佢啦~除咗炸雞仲買咗個$38嘅炸醬麵,我自己就麻麻地炸醬麵,但係男朋友想試下就try try佢。一過去嚟就見到兩個發泡膠盒,翻到位一打開就心知不妙,炸醬麵個樣比起炸雞望落已經算好,但係食落去真係好鹹,男朋友表示好似韓國即食嗰啲炸醬麵,而且我覺得一啲都唔好食🫠🫠另外個炸雞真係…..一打開就見到啲雞同年糕喺pat水狀嘅汁度,見到有其他食評話佢似炸完之後用微波爐叮翻熱,我真係十分認同!啲雞另外再切到好細舊,而且完全冇炸嘅感覺,咬落去個口感一啲都唔實,軟瀨瀨咁,而且個汁真係好難食,根本就唔係所謂嘅「甜辣」,每一啖食落口都唔知點解嗰陣味

炸醬麵

另外個炸雞真係…..一打開就見到啲雞同年糕喺pat水狀嘅汁度,見到有其他食評話佢似炸完之後用微波爐叮翻熱,我真係十分認同!啲雞另外再切到好細舊,而且完全冇炸嘅感覺,咬落去個口感一啲都唔實,軟瀨瀨咁,而且個汁真係好難食,根本就唔係所謂嘅「甜辣」,每一啖食落口都唔知點解嗰陣味覺得好核突🤮🤮🤮年糕比起啲雞食落感覺正常好多,咁嘅價錢又少又唔好食,強烈建議食返出名嗰間!!!
韓式甜辣炸雞

真係大家千其千其千其千其千其唔好去食!!!伏到喊🤢🤢🤢🤢🤢🤢