2016-07-17
久違的排球,重新再接觸,好熱血喎~喺運場打完波,消耗左好多,肚仔成隊儀杖隊打鑼打鼓,係是係補充一下啦!個fd話堅肚餓要擦餐勁,我就話運動完想忍口食少d~佢話想去試銀咖哩大大咖哩飯喎~呢間野係喺東港城商場的小型food count內,所以有點開放式嘅感覺,呢度個廚房,係以透明玻璃圍住,入面嘅衛生情況,透明度相當高架!餐牌上,有著各種不同配料嘅咖哩飯,最平嘅咖哩汁飯只係$20!好抵喎~話哂都叫日式咖哩連鎖店吖~而成個餐牌最吸精嘅當然係價值$75嘅富士山咖哩飯,亦係個fd今次要挑戰果個!我叫左淨汁$20果個,份量ok架~雖然佢話淨汁,但汁入面會食到細細碎碎嘅洋蔥同薯仔,咖哩汁味道香而不辣,少少甜甜地,食完亦唔會有熱氣嘅感覺~枱上有罐紅色嘅甜酸蘿蔔片免費添加~爽脆醒胃,味道超好,與咖哩味道好配合,老老實實,我食左人成三份一罐,叫廿蚊飯仲食人甘多籮蔔,有冇唔好意思先?!哈哈一幅強烈對比嘅圖~嘩!!!無呃稱喎!真心大件頭! 真心特盛~我心諗食曬實勁凸頭先消耗左嘅卡路里~不過,我都忍唔住食左半件吉列豬同半條腸,吉列豬肉厚,肉質鬆化,腸仔應該食落係我至愛嘅廚師腸!最後,個男仔fd今次嘅挑戰係失!敗!嘅
喺運場打完波,消耗左好多,
肚仔成隊儀杖隊打鑼打鼓,
係是係補充一下啦!
個fd話堅肚餓要擦餐勁,
我就話運動完想忍口食少d~
佢話想去試銀咖哩大大咖哩飯喎~
呢度個廚房,係以透明玻璃圍住,
入面嘅衛生情況,透明度相當高架! 餐牌上,有著各種不同配料嘅咖哩飯,
最平嘅咖哩汁飯只係$20!好抵喎~
話哂都叫日式咖哩連鎖店吖~
而成個餐牌最吸精嘅當然係價值$75嘅富士山咖哩飯,亦係個fd今次要挑戰果個! 我叫左淨汁$20果個,
份量ok架~
雖然佢話淨汁,
但汁入面會食到細細碎碎嘅洋蔥同薯仔,
咖哩汁味道香而不辣,少少甜甜地,
食完亦唔會有熱氣嘅感覺~
枱上有罐紅色嘅甜酸蘿蔔片免費添加~
爽脆醒胃,味道超好,
與咖哩味道好配合,
老老實實,我食左人成三份一罐,
叫廿蚊飯仲食人甘多籮蔔,
有冇唔好意思先?!哈哈 一幅強烈對比嘅圖~
嘩!!!無呃稱喎!
真心大件頭! 真心特盛~
我心諗食曬實勁凸頭先消耗左嘅卡路里~
不過,我都忍唔住食左半件吉列豬同半條腸,
吉列豬肉厚,肉質鬆化,
腸仔應該食落係我至愛嘅廚師腸! 最後,個男仔fd今次嘅挑戰係失!敗!嘅!
佢淨飯d飯lor,
我覺得呢個特盛份量,3個女仔食應該都冇問題,或者4個細食d嘅女仔都可能ok~