2021-09-21 29 瀏覽
約左一班好耐無見既朋友dinner~地點就揀左係大家都方便既旺角,呢間餐廳係正朗豪坊隔離,容易搵又近MTR station!我地4個人叫左一個set,有3個前菜配4個主菜。前菜包括:沙律,炸物拼盤同埋芝士焗蒜蓉包。個沙律汁好好味,酸酸甜甜好開胃,但食完前菜其實都開始飽飽地…主菜有南瓜帶子risotto,蜆肉意粉,鵝肝配牛扒,仲有豬鞍。我本身唔鍾意南瓜,但個sauce整體上加左分,食唔停;蜆肉意粉好香口,蜆肉又大隻;牛扒同豬鞍啖啖肉,可惜我地食到中段,已經飽到不能再繼續。飽到上心口都要繼續食甜品,套餐包左士多啤梨雪糕窩夫其實餐廳好貼心,會提供唔同嘅set,可以選擇3-4個主菜,只係我哋貪心想食多啲最後我哋食唔晒,店員都好好幫我地打包啲食物唔好浪費
約左一班好耐無見既朋友dinner~
飽到上心口都要繼續食甜品,套餐包左士多啤梨雪糕窩夫
最後我哋食唔晒,店員都好好幫我地打包啲食物唔好浪費
2021-05-24