2023-06-12
朋友之前食過一次,覺得拿破崙還好,無特別大讚,但見Joyful Dessert拎過米芝蓮推介就決定再嚟試多次~menu選擇幾多,等位嘅時候可以睇定menu,差唔多有位可以落定單先,所以坐低之後好快有得食!果日去食見menu雪糕都幾多味道,不過我哋無專登揀,店員都無問要咩味,可能本身有跟甜品配搭嘅味道,但下次可以試下問可唔可以轉😛•🥢燒菠蘿雪葩 $65面有一片燒咗焦糖面嘅菠蘿😍 下面嘅雪葩都係濃濃嘅菠蘿味,而且好幼滑,唔會有大嘅冰粒!雖然睇落好簡單嘅配搭,但食落最有驚喜!不過一定要食得好快,因為溶得超級快,我哋嚟到影兩張相已經溶緊🙈•🥢 朱古力心太軟配雪糕 $78心太軟應該招牌之一,上枱熱辣辣,都唔係等咗好耐👍🏻 心太軟朱古力味唔會太甜,流心效果都幾好,但外層如果做到有少少脆面會更正,心太軟🔥都配一球雪糕🧊~•🥢 紫薯窩夫 $72紫薯窩夫有3件加一團紫薯泥同一球紫薯雪糕,窩夫本身都係紫薯味,所以紫薯元素好突出,窩夫算係幾鬆軟,唔會太甜,唔夠甜可以加糖漿或者配紫薯泥同雪糕一齊食!•🥢芒果七色椰果芭菲 $64芭菲有好多層,每層有唔同配料:芒果粒、蒟蒻、啫喱/布甸、爆爆珠同cream,最頂仲有
🥢燒菠蘿雪葩 $65
🥢 朱古力心太軟配雪糕 $78
🥢 紫薯窩夫 $72
🥢芒果七色椰果芭菲 $64
芭菲有好多層,每層有唔同配料:芒果粒、蒟蒻、啫喱/布甸、爆爆珠同cream,最頂仲有一球雪糕!都幾豐富,不過個杯好瘦好高,雖然有跟長匙羹,但都最底都有啲難𢳂,特別係如果想同朋友share食就更難🤣