2017-06-04 3681 瀏覽
無意中响網上睇到呢度既廣告,介紹幾個套餐,好似都幾ok. 一早知道呢度有無敵靚海景睇,所以都有諗過想黎。咁啱要同親戚食晚飯,又見到有套餐,就即刻打電話呢訂位。酒樓位於政府總部旁既商業大廈,早到就去左添馬公園逛逛。哇!太舒服啦!無敵海景,不過人就多左D,唔夠悠閑。6點半到達酒樓,外面嘅天仲係好光,所以可以好清楚睇到窗外嘅維多利亞海景同對面尖沙咀嘅大廈。間酒樓都算大,但係客人太少,所以當晚只係開咗好少地方。由於一早睇中左個$1588全包套餐,所以好快就落order同埋上菜啦!通常套餐都係有拼盤、有肉、有菜、有雞、有魚同埋甜品,我哋叫呢個套餐當然都有齊以上各樣菜式啦!大致上,每款菜式都幾好,又有新鮮感!而且,份量都幾足,6個人食6人餐,食到雞已經食唔落啦!之後碟炒飯仲厲害,碟飯既份量好多,肯定12個人都夠食。我地唔浪費食物,所以將雞和炒飯都帶走了!最後當然唔少得甜品,個套有壽包和喳咋。雖然大家話飽唔食雞同炒飯,但我地又點會放棄糖水呢!喳咋好香椰香味,响好飽既情況仍然覺得好味,個個都成碗食晒!大家除左KO碗糖水外,當然唔會放過東海出左名既大壽包啦!實在太大個啦!所以2個人share一個,又熱又

通常套餐都係有拼盤、有肉、有菜、有雞、有魚同埋甜品,我哋叫呢個套餐當然都有齊以上各樣菜式啦!大致上,每款菜式都幾好,又有新鮮感!而且,份量都幾足,6個人食6人餐,食到雞已經食唔落啦!之後碟炒飯仲厲害,碟飯既份量好多,肯定12個人都夠食。我地唔浪費食物,所以將雞和炒飯都帶走了!最後當然唔少得甜品,個套有壽包和喳咋。雖然大家話飽唔食雞同炒飯,但我地又點會放棄糖水呢!喳咋好香椰香味,响好飽既情況仍然覺得好味,個個都成碗食晒!大家除左KO碗糖水外,當然唔會放過東海出左名既大壽包啦!實在太大個啦!所以2個人share一個,又熱又軟,又有流心蛋黃,好正!

整體上,成餐飯都幾好!環境又唔錯,不過枱與枱之間可以隔開D仲好,當晚有點嘈!大家食完未埋單就諗緊父親節黎唔黎呢度食飯。的確,呢度係唔錯既選擇,可以再黎幫襯!不過,果晚返到屋企,我覺得個口比較乾,唔知係唔係味精問題呢?

2017-05-28
  • 壽包