2019-11-05
有無諗過餐廳酒吧都可以好有藝術氣息?最近經過利園、見到一間比利時餐廳酒吧、又見佢幾特別所以就去食啦。全間餐廳嘅主題係以比利時藝術家René Magritte既Golconda同Man in a Bowler Hat等等畫作為靈感,以酒吧黎講都幾文青幾特別!平時少飲酒既我當然係食野爲主啦!Burrata:Burrata芝士非常creamy,奶味重,搭配有少少苦味既菠菜火箭菜一流。另外車厘茄鮮嫩多汁,加少少酸酸甜甜既醋,非常開胃!Fries:新鮮炸起既厚切薯條搭配黑松露醬,食到停唔到口!Tartes Flambees—Brooklyn :類似pizza,不過餅皮非常薄,醬汁餡料都無pizza禁多。Brooklyn係以番茄醬為基地加煙火腿、洋葱同芝士!非常香口,不過略嫌番茄醬酸左少少!Gilled Wild Boar Sausage:第一次食野豬肉,肉偏有嚼勁、味濃、脂肪少,但好juicy!不過調味有少少偏酸。伴碟紅白菜好軟好入味、stoemp薯茸加其他根部植物既茸好好食,好鮮甜好creamy!
Fries:新鮮炸起既厚切薯條搭配黑松露醬,食到停唔到口!