2010-06-18 71 瀏覽
今日番工又出去食lunch喇XD本身想食西餐點知無開 唯有去第2間 聽同伴講呢間都唔差架 所以就入左去正值lunch time大部分人都係學生(不過因為只係12點所以唔係好多人) 其實感覺麻麻水晶涼粉 我一見到碗涼粉係猶豫左一秒 心諗:真係好食?我仲問我既同伴: 係咪好似許留山啲水晶粉咁滑咁林架?個阿嬸好好笑容好似回答我"唔係"咁我一食落口 哇!都唔同既 佢好似啲無味既jelly 但係加左少少花奶 一舊舊好有透心涼既感覺 係熱辣辣既夏天有碗咁既涼粉 好爽雙豬飯(肉燥底) 好多餸有豬頸肉(唔知係咪)同燒肉我覺得個豬頸肉好味啲 所以我食曬啲燒肉差啲 無錯個皮好脆 但係成舊就硬左少少 對於我呢啲懶人 咬得耐都唔係好想食 所以我無食曬haha個飯幾好味^^好多汁燒肉米粉 同伴話個米粉好好味 個燒肉都唔錯 唔知點解 佢啲燒肉時好時唔好 真係要睇好唔好采遇上唔硬既食完 好滿足 好飽但係記得個涼粉唔好最後先食 一係叫佢最後先黎
今日番工又出去食lunch喇XD

水晶涼粉 我一見到碗涼粉係猶豫左一秒 心諗:真係好食?
我仲問我既同伴: 係咪好似許留山啲水晶粉咁滑咁林架?
個阿嬸好好笑容好似回答我"唔係"咁

雙豬飯(肉燥底) 好多餸