我就有了🥰 原來中環這家希臘餐廳已經開左8年啦!8年前有同好朋友嚟過,依家喺同家人同朋友一齊再嚟嘅感覺好奇妙💙咁多年嚟佢哋仲做緊百幾蚊set lunch,仲有齊沙律,主菜,飲品 & 希臘乳酪。🇬🇷沙律🥗同甜品乳酪🍨都係健康風的希臘風格,沒有太多調味。蕃茄,水欖,斬欖,沙律菜,芝士打開健康的一餐。🤍主菜💙Sole Fillet 🐟超巨型的龍脷魚柳!🐟 份量十分而且沒有用太多調味,簡單可以食出魚嘅味道,配埋健康的南瓜汁,配飯之選。🤍Chicken Pasta 💙喜歡白汁的朋友仔必點,creamy 濃厚的白汁,配上雞肉,番茄🍅乾和青蔥,底下是滿滿的長通粉,簡單又好味。用餐完飲埋杯咖啡聽聽悠揚的希臘風音樂,還有藍藍風的海洋風裝修風格,餐廳除咗喜用Chan Yee都係一個可以放鬆飲返杯的地方。@santorinihongkong 🍽️Santorini Greek Restaurant 📍中環蘇豪伊利近街51號伊利閣地舖

🤍主菜💙

Sole Fillet 🐟