2017-02-21
一向西餐, 去邊食夜晚都會好貴, 所以我中意中午吃西式餐廳的lunchset。某日中午到上去, 都8成滿人, 睇下餐牌,唔貴, 有$78/$88/$108系列仲包湯沙律野飲wo。二話不說, 坐底。叫左個豬肋骨同意粉餐。黑糖包同沙律糖先上, 個包熱辣辣, 香噴噴, 塗埋佢跟上既cream, 冷熱交融好好食。沙律就削左d, 得d碎菜絲同蕃茄碎, 反而個湯好Rich, 又熱又濃。主菜的豬肋骨偏淡, 骨仲多過肉。 薯條就好好食,當拉返勻。意粉就較差, 睇就令, 但冇味唔好食。仲硬硬地。但整體上份量偏多, 飲品又有refill,仲有儲印仔食8送1,所以 cp 值都仲算高。提外話, 好多西餐都賣service, 依度都唔例外。有位貌似洪永城既哥哥service幾好, 我地話個豬助骨淡, 佢就拎左兜汁我地。仲提我地話下次點佢可以叫多汁。very nice.
仲包湯沙律野飲wo。二話不說, 坐底。
叫左個豬肋骨同意粉餐。
沙律就削左d, 得d碎菜絲同蕃茄碎, 反而個湯好Rich, 又熱又濃。 主菜的豬肋骨偏淡, 骨仲多過肉。 薯條就好好食,當拉返勻。
意粉就較差, 睇就令, 但冇味唔好食。仲硬硬地。 但整體上份量偏多, 飲品又有refill,仲有儲印仔食8送1,所以 cp 值都仲算高。