2017-09-06
最近啊媽生日,就帶佢出荃灣食好野門面係千色店對出去到店內環境好舒服,室內仲有d精緻擺設服務員係度介紹佢地既主打菜,而我地嗌左其中一份,另外再加一個甜品,兩個share食海膽黑松露蟹蓋飯 一上盤就見到呢碟飯果然足料!!!唔怪得知係主打菜佢啲飯原本就有用龍蝦汁,菇同肉黎燴,焮開個蟹蓋原來仲有牽絲芝士!!! 上面既黑松露同海膽份量夠哂足,撈埋落飯度好惹味 不過建議二至三人分享,個飯好濃味(因為真係好足料),我同媽媽分食岩岩好,一個人食哂可能有d漏食完鹹既又點少得甜 之後就上甜品紫薯窩夫 不得不提既係呢度既擺盤都好用心,完全唔馬虎!!窩夫上有真既紫薯,夠哂天然又甜甜地,雪糕則偏重奶味,連埋窩夫紫薯一齊食,口感層次夠哂豐富 窩夫上面仲有灑d可可米落去架!!擺盤旁邊係一啲好似莓果味既醬,鮮奶油旁亦有草莓,甜中一點酸,可以消除膩口既感覺飲品方面,我地一人嗌左一杯我既係綠茶鮮奶 係menu見到已經覺得好得意,上到黎既真係同menu影既一樣架!至岩港女呃like XD 一入口係真係好濃好綠既綠茶鮮奶,完全唔似一啲坊間求其加色素加香料個種!!!! 適合綠茶控黎叫 不過如果甜多少少少就更好至於啊媽就要左玫瑰
最近啊媽生日,就帶佢出荃灣食好野
門面係千色店對出
去到店內環境好舒服,室內仲有d精緻擺設
海膽黑松露蟹蓋飯
一上盤就見到呢碟飯果然足料!!!唔怪得知係主打菜
飲品方面,我地一人嗌左一杯
至於啊媽就要左玫瑰鮮奶咖啡,佢都好鍾意啊!上面仲有好悉心咁擺d小花瓣,真係好有心機
簡直係大滿足,食完個肚皮撐哂都值