2018-02-23 164 瀏覽
同友人睇戲前食個快晚飯,就揀左戲院附近嘅Dazzling Cafe! 喺香港開左咁耐,我係第一次黎咋!失禮晒我地叫左3個意粉黎share,各自叫自己嘅飲品,我就揀左水果茶。我都幾鐘意佢個水果茶,同其他西式餐廳唔同,佢唔係得個香味 (飲落就只有茶味果種),佢杯入面有半杯水果,茶壺入面亦有橙,飲落甜甜地,又有水果香,好啱少女架!意粉陸續送到!烏魚子蒜香意大利麵一上枱就已經好香,撈均面頭嘅黃金烏魚子,每啖都有烏魚子,都幾香,唔會太咸。怕腥嘅朋友都唔洗怕,因為無魚子嘅腥味,不錯!依個帶子意大利麵係我嘅推介。佢係一個炒意粉,炒得好香,個醬汁有少少甜味,好入味,再加上嫩嫩嘅帶子,同魷魚,好味道呀!最後就係黑松露長通粉,都幾creamy,但唔會太heavy,有少少蘑菇配搭黎食,都唔錯架!整體黎講,依度d意粉都唔錯,唔會煮得過熟,好有咬口,而且味道不俗,分量亦啱啱好。

意粉陸續送到!

黃金烏魚子蒜香意大利麵