2024-07-27
話說呢排歐洲杯,最重要除咗有電視睇之外,真係好需要一啲邪惡宵夜, 今日經開沙田見到呢度有k chef , 就叫咗佢哋嘅炸雞同埋泡菜湯同朋友一齊食✅✅餐廳選擇都非常之多,除咗有炸雞之外仲有唔同嘅飯卷同埋特色嘅韓國料理,買來加送都係一流✌🏻原味炸雞(無骨):在韓國被視為代表性的美食之一。它採用新鮮雞肉,去除骨頭後整塊入油炸製而成。雞肉被炸至酥脆黃澤,卻仍保持內裡的鮮嫩多汁。 買到返去屋企都係超級熱,同埋份量非常之多, 我哋四個人都覺得非常之夠✌🏻✌🏻嫩豆腐辣湯:湯品取用新鮮柔軟的嫩豆腐,加入各種蔬菜如蔥、蒜、辣椒等,以及醬油、辣椒醬等調味料慢熬而成。裏面有蜆魷魚同埋八爪魚等等, 值得一讚嘅係除咗份量多之外包裝亦好好,係密封狀態的 ,唔會流到周圍都係下次經開嘅話,我都會再試其他菜式,畢竟做得好食嘅外賣舖頭真係唔多呢間係值得支持吓👍🏻👍🏻
原味炸雞(無骨):
嫩豆腐辣湯: