話說有日去搵友人去食飯 由於友人家住筲箕灣對於東大街既野早就食厭左 佢話介紹我去長期係openrice第一位既煮打菜打冷小菜館 由於係晚飯時間 未到餐廳已經見到人龍 好彩佢地係一早book左位 而我地一行4人無book既都只係等左一陣就入得!嚟到呢度梗係要點佢嘅得獎小菜係銀魚爆牙肉餅 呢個肉餅果然係名副其實 好好食呀!幾乎每檯都有叫呢一樣餸 而且好快就被人食清光!佢啲銀魚令到佢個肉餅勁有鮮味 同一般食開既肉餅非常唔一樣! 必嗌! 另外有叫既係潮式凍烏頭 凍魚新鮮既話加豆醬一定好食啦! 條魚又滑又鮮 仲有魚湯野菌什菜鍋 哇個魚湯鮮到呢 頓時忽略左個d菜 飲哂d湯 而個個蜜椒薯仔牛柳粒又係無得輸 甜甜地勁香口我哋仲叫咗個蠔仔肉碎粥 不過呢個粥唔知係咪落單線先開始煮 所以等左差唔多四個字先到 都好食!份量多 蠔仔亦勁多 我哋叫咗一碗四個人多差唔多每人食咗兩小碗 抵食!呢間餐廳值得再黎食! d野又唔貴而且每樣餸都做得好出色 抵讚 難怪長期number1!!!

15 分鐘 (堂食)
  • 籠仔荷香蒸爆牙肉餅