2020-04-12
香港人最喜歡茶記,冰室,而家都係開到周街都係,但要搵間好食既,真係話難唔難,話易唔易,有時候都睇人地食評先知邊d好,有興趣去食。今日又再諗下去邊間食,有人話想食多士同太陽旦,查實自己都可以整,但情意結食茶記唔知點解會覺得好味d咁。。但有好多茶記就好少有太陽旦同多士係共存,好多都轉左丹麥酥包🙄炒蛋🤔最後搵到呢間黃店新記,由於而家實施了政策,食店一定俾平時少位。去到門口有少數人等位,就係叫位時發生左小小事,我地得2人,下張no.就到我地,剛巧見到有張枱係2人枱,但竟然沒有叫我地入坐,反而就跳 了號碼叫左單人入坐,就覺得好奇怪,我問下叫位女仔所謂何事?因為本身等位期間,佢地係到hehe哈哈有位又唔叫號碼係到數數數,咁我心情係有少少打拆扣,之後佢地解釋話唔可以過政府指定人數,所以有此情況,聽完明白了👍所以同年輕人係要溝通!🗣入到坐後,即叫野食,當然叫常餐試下!一A餐,一B餐,我地都轉太陽蛋,同腸仔,我覺得都幾好,因為有些會固定唔俾改,而B餐改通粉,咁等食期間睇返張單,點解會係炒煎蛋?即問下哥哥仔,原來落錯單。。咁好快叫廚房改返,之後所有野都來曬,蛋,腸同多士都好食,蛋煎得幾靚,而沙嗲牛通同叉燒
入到坐後,即叫野食,當然叫常餐試下!
一A餐,一B餐,我地都轉太陽蛋,同腸仔,我覺得都幾好,因為有些會固定唔俾改,而B餐改通粉,咁等食期間睇返張單,點解會係炒煎蛋?即問下哥哥仔,原來落錯單。。咁好快叫廚房改返,之後所有野都來曬,蛋,腸同多士都好食,蛋煎得幾靚,而沙嗲牛通同叉燒通,湯底都唔錯,不過叉燒麻麻地,有雪味較乾身,唔夠香甜沙嗲牛一般,但再睇下看張單,原來沙嗲牛係打左面底而唔係通粉,但來既係通粉。其實來係無錯,但點解一張單可以咁多野錯,其實唔係話好忙,希望留意一下😨😩
最後拿拿聲食完走人,因為都唔想出面人等太耐。。總結食物方面唔算試左太多野,所以下次會再去懲罰佢地。