2022-12-12
睿和牛燒肉 - 高級日式小店賣點: 1. 新鮮、高質食材 2. 小店優質服務 3. 極細心日式料理之前食過睿居酒屋,已經覺得整個體驗非常之咁好,覺得物有所值!今次係天口凍,係睿和牛燒肉但就唔係食燒肉,係shabushabu! 打邊爐!😀環境: 大坑整個area都好chill,有日本街頭嘅感覺,嗰晴唔洗等位直入,一入感覺好舒服,細細間 四枱,唔逼,如果包場應該幾正!餐具都好靚😍服務:專業、友善、反應快、有禮貌,好識介紹唔同嘅嘢,講埋今日咩食材新鮮!食物:先叫咗個 雜錦壽司(8件)油甘魚 池魚 赤身 金目鯛 鯖魚 赤貝 白蝦 甜蝦全部都好新鮮!油份好足,每一塊魚你會睇到有界紋,亦有柚皮提鮮,好有心機!兩個人食咗一份 和牛餐、加一份雞同一份豬醬料有心思湯底- 好清香嘅木魚昆布湯!麻醬配和牛- 口入面融化嘅感覺,油花極靚,高級和牛!酸汁配豬肉片: 極重豬香,味濃,唔輸和牛,難得赤雞: 薄切- 唔會過老,雞油都好香! 最尾個粉炎絲吸哂啲湯底,好鮮!不容錯過嘅一間高級日式料理
食物:
先叫咗個 雜錦壽司(8件)
油甘魚 池魚 赤身 金目鯛 鯖魚 赤貝 白蝦 甜蝦
兩個人食咗一份 和牛餐、加一份雞同一份豬
醬料有心思
湯底- 好清香嘅木魚昆布湯!
麻醬配和牛- 口入面融化嘅感覺,油花極靚,高級和牛!
酸汁配豬肉片: 極重豬香,味濃,唔輸和牛,難得
赤雞: 薄切- 唔會過老,雞油都好香!
最尾個粉炎絲吸哂啲湯底,好鮮!
不容錯過嘅一間高級日式料理