聽朋友講呢間Cafe裝修好靚,所以專程入去朝聖。我係Mikiki商場行過去,經條天橋再落地面行約15—20分鐘先到。好彩去到唔洗排隊!門口有張超長櫈,個日冇咩人坐。因為呢個位其實係行去前面屋苑既通道,坐呢度會有好多人係前面行來行去,所以我決定唔坐出面喇。我坐咗係鋪頭入面既大樹區。此位置應該鋪頭最靚既位置,因為好多人係呢邊影相呀。整體成間鋪頭以白,綠,啡為主要色調,非常和諧。 可能因為呢度周圍都係工地,更突顥呢度好 Chill,會有一種係石屎森林中清新綠色世外桃源既空間FEEL~我地order了抺茶latte 同手沖咖啡 Rwanda。抺茶latte係沒有落甜的個個版本,我不太喜歡,青菜蘿蔔各有喜好喇。我之後有問職員拎了少少糖漿自己加落去。揀豆既時候,Rwanda 豆包裝上寫既風味有士多啤梨同茶感,我便選擇咗呢包豆。先聞咗一下磨咗既粉味,呢包豆應該已開一段時日喇,啲果香味揮發曬。實際飲一啖後,有輕身的茶感,亦都唔會太酸,但士多啤梨倒不太感覺到了。總括黎講,裝修很好看但我選擇既倆杯野飲就一般了。
聽朋友講呢間Cafe裝修好靚,所以專程入去朝聖
Match 抺茶拿鐵
手沖咖啡

總括黎講,裝修很好看但我選擇既倆杯野飲就一般了。
2023-05-15