2022-04-15 398 瀏覽
疫情底下仍然堅持到底日日返工,放假去咗觀塘老母度relax下,難得 weekend 可以慢慢嘆!朋友介紹咗巧明街 Shack Rakuzaka -樂舍 主打日式西餐,樓上餐廳環境好舒服,靚裝修又空間感十足,VIP 房適合朋友聚會,戶外露台座位天氣好嘅話真係好似去咗泰國咁!石燒自選午餐既然休閑有時間慢慢食,re-open上嚟試吓新嘅 Lunch Set😍我哋揀咗石燒午餐慢慢嘆!套餐附送沙律、湯及飯, 令整體感覺更加完整,熱辣辣的日式湯,清新開胃的沙律菜,還有大大粒飽滿的日本米飯。澳洲牛西冷Australia Strip Loin 200g $129食嘢最鍾意有儀式感,澳洲牛西冷性價比高!出街食牛扒始終比較出色,牛扒係 medium ,生熟程度剛剛好,肉質鮮嫩,口感厚實,而且非常多肉汁。切開見到粉嫩的牛肉,味道濃郁,石燒保持溫度,沾上特製醬汁更加提鮮。吉列牛柳Tenderloin Cutlet $149賣相精美,配上清新醬汁,吉列熱辣辣,外脆內軟,牛柳入口即溶,石燒灑上岩鹽和黑胡椒,原汁原味好好食,正!價錢好合理,值得推介!邪惡口感,用心之作,食得好滿足!冷熱珈琲、茶及Coke $10餐飲

石燒自選午餐

澳洲牛西冷

吉列牛柳
Tenderloin Cutlet $149

邪惡口感,用心之作,食得好滿足!

冷熱珈琲、茶及Coke $10
餐飲點了凍咖啡,濃郁芳香,完美了今次午餐。

總體而言,食物質素高,服務有誠意,環境也不錯!

• 石燒澳洲牛西冷