2024-12-09
📍 石磨樂豆 Jollibean(元朗)@jollibean.hk新加坡🇸🇬過江龍既豆類飲食品,彩虹芝士吐司已經係一個超級好打卡之選📸呢一個五色彩虹,係過江龍嘅特色~之前可以喺九龍灣,因為太遠所以一直冇去到!而家終於喺元朗開咗新嘅分店,啱晒我依啲住喺新界養牛地方嘅市民😀✨ 彩虹芝士吐司彩虹芝士拉絲,真係好吸精🥳5種顏色都好靚.而且芝士一拉出嚟,就做到彩虹效果🌈一拎到上手仲係熱辣辣,每一啖都食到勁濃郁嘅芝士香味🧀仲要每一啖都可以拉絲🧀麵包烤得好鬆脆,食落超香口🍞✨ 三色芋圓豆腐花芋圓古早味做法既能奕顯原材料嘅甜味•又能保持煙韌!煮起超級香!豆花豆味濃郁同嫩滑🥤搭配著各色的芋圓,口感Q彈~令層次感很豐富 甜度適中✨ 抹茶紅豆小丸子豆乳煙煙韌韌嘅紅豆小丸子,好細粒,但係份量好多!豆乳抹茶則是另一番風味,抹茶茶香淡雅,抹茶的微苦與豆乳的甘甜相互交融,口感清新🍵✨ 樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳秋天之選,木瓜雪耳需要滋潤一下🥤由於就快踏入冬季,餐廳都準備咗熱飲岀品~真係啱晒我依啲怕凍嘅女仔👧 有3款熱飲供應🥤好立克豆乳/即磨咖啡豆乳/9°微甜濃豆乳適合秋冬飲🥛
📍 石磨樂豆 Jollibean(元朗)
@jollibean.hk
呢一個五色彩虹,係過江龍嘅特色~
之前可以喺九龍灣,因為太遠
所以一直冇去到!
✨ 彩虹芝士吐司
彩虹芝士拉絲,真係好吸精🥳
5種顏色都好靚.而且芝士一拉出嚟,就做到彩虹效果🌈
一拎到上手仲係熱辣辣,每一啖都食到勁濃
✨ 三色芋圓豆腐花
芋圓古早味做法既能奕顯原材料嘅甜味•
又能保持煙韌!煮起超級香!
豆花豆味濃郁同嫩滑🥤
搭配著各色的芋圓,口感Q彈~
令層次感很豐富 甜度適中
✨ 抹茶紅豆小丸子豆乳
煙煙韌韌嘅紅豆小丸子,好細粒,但係份量好多!
✨ 樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳
秋天之選,木瓜雪耳需要滋潤一下🥤
由於就快踏入冬季,餐廳都準備咗熱飲岀品~
真係啱晒我依啲怕凍嘅女仔👧
有3款熱飲供應🥤