走過路過,不得不試嘅泡菜湯,簡直係辣到我嘴巴痺,但就係停唔到口!今次黎到這家韓式快餐,一入門口就聞到一股香辣味,心諗:「啊哈!嚟啦!」座位都算舒服,等得我嘅牛肉石鍋飯和泡菜海鮮湯冇幾耐就送上嚟。先講講石鍋飯,啲牛肉粒粒分明,入口即溶,米飯煲到啱啱好,响脆脆,係真嘅嘩嘩聲。🍚🥢轉頭泡菜海鮮湯,湯底辣得嚟又有味,係嗰種會令你一啖接一啖嘅辣法。內裏嘅海鮮就排排站,新鮮得滯,蝦爽口、青口鮮甜、扇貝更係爽滑,只係實在希望啲海鮮可以多啲!呢個餐廳嘅氣氛都算唔錯,料理師傅手藝,我都要點個Like,吩咐~整體感覺,這家餐廳就係隱藏版大發現,飯後飲杯凍檸茶,清新爽口,仲要環保啲飲管,簡直冇得輸!下次仲想試下其他菜,睇下有無其他Surprise。👌🌶️🎉