2022-10-14 631 瀏覽
京瑞廣場以我覺得算係新興旺得起既新食堂但係唔講唔知其實商場周圍都有好多特別既餐廳, 小編食過京瑞廣場不下6,7間食肆,其實每一間都超乎我期望,呢間都唔例外,晚巿套餐基本上一律258,無加一,鍾意佢夠多選擇,而唔係好多餐廳套餐啲食物都係啲無咩新意,最緊要煮得快又唔貴既野,夾住你要買佢套餐。小編覺得佢個套餐幾合理,有湯有飯有菜有肉,有兩種小食,有飲品有甜品,258兩個人就算最後唔好食都夠晒好滿足蒽油皮蛋子薑沙律🌟🌟🌟🌟小清新前菜,幾特別,係溏心皮蛋。食左幾個,覺得係蒽油皮蛋要夾住一細舊子薑一齊食,就夠晒層次喇。子薑都唔會辣。椰子杞子雞湯🌟🌟🌟🌟所有野除左炒飯即叫即上好快,可能真係咁啱都係唔使煮,雞湯好清甜,啲雞腳都煲得夠耐,食落不費功夫。只係我覺得湯可以再翻熱多少少。但我同女友都覺得好飲。沙嗲雞肉串燒🌟🌟🌟🌟算幾好食,同埋真係有串燒到微燶既感覺,已經好過好多有賣所謂串燒既食肆,炭唔炭火我就食唔出,不過肉質係實既有串燒感覺,有4串就幾好。有食過旺角其他真係好好食既串燒,所以就俾唔到咁高分喇,不過我相信廚師係有誠意既。馬拉盞通菜🌟🌟🌟小編覺得我呢次炒得唔夠熟,通菜有啲位重有啲硬,同埋一樣起菜黎
京瑞廣場以我覺得算係新興旺得起既新食堂

蒽油皮蛋子薑沙律🌟🌟🌟🌟

椰子杞子雞湯🌟🌟🌟🌟

沙嗲雞肉串燒🌟🌟🌟🌟

馬拉盞通菜🌟🌟🌟
小編覺得我呢次炒得唔夠熟,通菜有啲位重有啲硬,同埋一樣起菜黎講,即刻馬拉盞咁油既餸,上菜都無啲炒小菜既餐廳咁熱(因為其實油份係包住啲餸可以好有效保溫既),所以香味唔係咁重,不過唔算鹹,食得晒整碟。

泰式蝦醬海鮮炒飯🌟🌟🌟🌟(無影相)
似係用左頭抽炒咁好醬油味既,定係蝦醬既色就唔知,調味啱啱好,有一隻青口兩隻蝦好似,食得出唔會梅,青口食得出濃既青口味,我覺得主菜黎講都有啲驚喜。

叫左兩杯送既特飲,好似係桂圓茶同青檸薏米水,熱飲,鍾意佢兩杯都唔落糖,健康野飲我都覺得應該由食客自己加糖,而我就無落糖既。薏米夠稔

免費甜品係類似紫米露既野!以為得兩件泰式糕點就算,我喺一間酒店餐廳飲過呢種,不過唔太肯定係咩黎,但總之幾好飲又比較少飲到

放工黎享受下我覺得價錢吸引,無咩壓力,會再試其他野
2022-10-12