頭一次去到呢家店,真係畀佢哋啲燒味同粥品令我驚艷到!😲店內氣氛都幾得,唔似平時食快餐咁衝。第一道攞上嚟嘅係叉燒,佢哋嘅叉燒食落去真係嘴邊留香,外層微微焦香,嗰個炭味嚟,啱哂我胃口。叉燒蜜汁滲透入肉,每一啖都嘆為觀止啊!轉個彎,又食到啲生滾粥,粥底夠濃,舀一湯匙,啲料真係豐富得黎又新鮮,啲波菜又係好嫩口,仲有啲秘製嘅肉丸,Q彈彈牙,每啖都好滿足。啲粥流得入口,又唔會太過稀;食得出廚師係 頂心上腦煲嘅。最後結實我個食之旅就係燒腩肉啦!每一片燒腩肉上面嘅脆皮都啪啪聲,香脆得嚟又唔油膩,肉汁一咬落去就流出嚟。食到最後,口口都充滿幸福感,真係食指大動,完全冇得頂!食完之後,仲有種滿足到從心眼滋出嚟嘅感覺。快啲叫埋班friend,黎食啲平民價錢、星級享受嘅燒味!✨✨✨