2019-02-12
第一次嚟石門,原來呢度都幾熱鬧,行行下仲竟然有酒吧,見環境咁有趣,似係專賣手工啤酒嘅地方,就入嚟諮下.....餐廳內有一邊係吧枱.....仲有啤酒嘅裝飾....就試咗款手工啤酒,酒精度唔高之餘仲好fresh,好啱食飯時飲!唔飲啤酒嘅亦都有non-alcoholic嘅揀,隨意試杯lemon juice,都唔錯,酸甜度適中。先叫咗三款小食....黑松露薯條 - 薯條本身有少許失望,太“粉”,唔似係原個薯仔切出嚟嘅,但個黑松露醬就好好味,即刻唔想點茄汁!!!辣味炸雞膇 - 好夠脆口之餘仲好惹味,配埋茄汁真係好正!芝麻雞翼 - 呢個個賣相係最吸引嘅,仲連埋雞翼尖,好味!食完小食已經有啲飽,我吔兩個人share一個 main course.....啤酒雞..... 煮過嘅啤酒,當然已經揮發咗,所以唔太喜歡啤酒味嘅都怕會覺得唔好食,整體嚟講烤得啱啱好,唔會太“鞋”,餐廳仲提供一把專用剪刀畀我吔剪開隻雞食,連雞骨都剪得開,咁就唔怕食得好狼狽。而伴碟仲有啲沙律菜同薯蓉,份量啱啱好!!
餐廳內有一邊係吧枱.....
仲有啤酒嘅裝飾....
先叫咗三款小食....
辣味炸雞膇 - 好夠脆口之餘仲好惹味,配埋茄汁真係好正!
芝麻雞翼 - 呢個個賣相係最吸引嘅,仲連埋雞翼尖,好味!