2020-11-26 140 瀏覽
今日黎開石門,因為放工超肚餓啲關係,一出石門C出口見到依間麵店!好多人排隊,正,應該唔會差得去邊,一於入去試試,果然一試就知無選錯,真系正正正!講到麵道,正宗啲日式拉麵店系會有冷冷的冰水送上,因為製冰困難,所以能夠為您製作到冰水代表服務一流啲表現。果然,入到去店員就送上兩杯凍開水,同時因為秋涼啲關係,(可能又見我系女仔掛),又好親切咁問我要唔要杯暖水,所以可說是超好服務啲日式香港店!最估唔到啲系佢仲有法式!對!系法式慢煮鴨胸貝湯拉麵!仲可以配野飲,小食同埋前菜; 咁我就選左柚子味付蓮藕片同埋啤酒炸雞鎚,小吃當前,雖然有帥哥店員在也不顧太多了,熱熱的雞鎚放進口,香脆可口; 由兩碟小食見到配上柚子及啤酒; 就可見師傅有著日本人的細心,在食物上也下了一番功夫。朋友另外點了雞叉燒味玉雞白湯拉麵; 之後我們就比較兩款的拉麵,痴線架!!!兩碗都各有各精彩咁好味!慢煮鴨胸啲肉就比較軟,湯比較濃,入口甘香,而玉雞就比較清湯一樣; 兩碗都有著一條條幼細的蔥花,再次見證人客雖多但師傳對食物的堅持。最後我同友人都連湯整碗吃掉^^"最後仲有燒餃子4隻同埋綠茶清清胃,餃子燒得恰到好處,脆之餘又完全無痴底,還有薄

最後仲有燒餃子4隻同埋綠茶清清胃,餃子燒得恰到好處,脆之餘又完全無痴底,還有薄薄的脆膜在上面,吃著很有趣的。

下次黎開沙田/石門會再來=]
2020-11-26