2018-06-08
之前黎過石門新開的京瑞商場,見到入面新開好多餐廳如果覺得新城市廣場太過多人,搭幾個站黎石門食飯都不失為一個好選擇今之揀左呢間cafe試下,純粹因爲cafe門面不錯,座位寬敞,係二人撐檯腳的好地方平日晚飯時間唔算太多人,餐廳入面裝修新淨明亮,可以舒舒服服享受一頓晚餐餐廳有二人套餐,頭盤主菜甜品一應俱全,叫左一個西冷牛扒餐是日餐湯是忌廉磨菇湯,非常真材實料,啖啖香菇濃香,口感不錯頭盤大蝦芒果沙律,份量比我想像中多而且精美!大蝦爽口彈牙,沙律菜新鮮,作為頭盤絕不欺場,有驚喜!重口戲西冷牛扒牛扒叫了七成熟,難得餐廳能拿捏好七成熟的水準,不會過熟過韌,份量適中意粉選了意式香草雞肉扁意粉,個人覺得佢個香草咪超香,帶點薄荷味道,但朋友唔太鐘意香草味道,結果我一人食左大部分香草好清新開胃,推介比鐘意香草味道的朋友甜品是芝士蛋糕!雖然只是套餐甜品,仍感覺到餐廳的用心,好好味!整體對呢間餐廳印象不錯,覺得不論環境、食物都在水準之上,想食西餐也有機會encore這cafe!
餐廳有二人套餐,頭盤主菜甜品一應俱全,叫左一個西冷牛扒餐
是日餐湯是忌廉磨菇湯,非常真材實料,啖啖香菇濃香,口感不錯
重口戲西冷牛扒