2022-07-27 16 瀏覽
石一燒糯米釀雞翼:慢火煎香嘅雞翼,外皮微脆,洋溢滿滿嘅糯米,而且調味。非常適中,略帶微辣,中和糯米嘅濟膩感覺三色小食拼盤:辛辣帶子裙邊,爽脆;小甜薯,絕對唔係少甜,係好甜,煙鴨胸,有淡淡的蜜糖味芝士薯條配黑松露醬:外脆內軟嘅薯條,出邊好難食得到,仲有一個黑松露醬,提升風味。櫻花蝦味噌湯:每一啖嘅味噌湯,都散發着淡淡的櫻花蝦鮮味,味道唔會太鹹。澳洲和牛封門柳:肉質軟冧,帶濃郁嘅牛肉香味,就算well done,肉質都依然非常軟冧,就算五點任何醬汁,肉本身嘅味道都已經足夠好味,送飯一流。日本九州A4和牛前腿肉:肉質較略帶咬勁,仲有豐富肉汁,以medium 熟度口感最佳,配黑椒與伯方之鹽,最夾!日本九州A四和牛三角胸:油花分布平均,入口即溶,而且口腔散發牛之香氣。最後來一個, DIY抹茶雪糕,抹茶嘅濃度由你自己控制,個人比較鍾意偏苦嘅抹茶,配上香甜既雲呢拿雪糕,喺食甜品呢件事上面,多咗一層風味。白桃味梳打+蘋果梳打:之前都未飲過呢兩隻梳打,覺得果味香濃,
石一燒