2010-05-14
:剛剛食完午餐,實在太激氣,一定要立即寫返個食評話俾d人聽有件咁既事先得基於要趕住去supermarket買野, 所以就是旦去左食呢間雲吞麵到午餐.雲吞一般好味,加左豬肉入去,蝦有點腥, 當食到得返兩粒雲吞同埋少許麵既時候,我發現有一隻甲 既全屍(比德國曱甴再細一d),o個刻,真係好想嘔, 咁都得!! 於是我就同個亞姐講,裡面有隻甲甴 , 佢見到之後一粒聲都冇講,就拎去俾個整麵既亞姐睇, 我心諗, 佢會點處理件事呢? 等左十幾秒之後, 個整麵既亞姐用左隻細碗,裝返兩粒既雲吞俾我, 又係唔講野咁,將兩粒雲吞放上黎, 當係還返我食剩o個兩粒!!! 我心諗, 原來佢地就係咁樣去處理唔好話對唔住啦,一句唔好意思都冇,完全唔出聲,當冇事發生. 所以我亦決定唔食佢俾返o個兩粒雲吞我,俾錢走人. 樓面既亞姐見到,就問我: 唔食呀? 我就講: 我覺得你地既處理手法 .. . (未講完) 之後負責整麵既亞姐就好惡咁講: 我都倒走左啦, 換返兩粒俾你,你仲想點?我聽到後,真係好激氣, 其實要發惡既,係咪應該係我呢? 點解仲可以鬧返人轉頭? 食左有曱甴, 俾錢之餘,仲俾人發爛渣, 真係咩人都有呀! 最後我既
我聽到後,真係好激氣, 其實要發惡既,係咪應該係我呢? 點解仲可以鬧返人轉頭? 食左有曱甴, 俾錢之餘,仲俾人發爛渣, 真係咩人都有呀! 最後我既回應係, 「你自己做錯野先, 仲要話返我!」
我決定唔同佢嘈, 走人就算。不過好後悔冇立即影低佢地既罪証or搵食環署告佢地,真係食到一肚火。我同我既同事講,叫佢地唔好再幫襯佢地呀!