2020-03-09
見都有一段無介紹甜品🍮,今日就同大家介紹一間有良心既甜品店!相信唔少人都鐘意食抺茶,因為大家都最鐘意佢獨特甜味,帶點茶甘香而沒有苦澀味!剛好,用高級宇治抹粉製作甜品既Via Tokyo正正做到呢一點!其實我成日係灣仔碼頭⛵坐船去尖沙咀,見到一間好出眾既舖頭,估唔到佢咁好食😋! 抹茶卷蛋係雪凍,所以用叉壓落去係唔會彈上嚟😂!不過正正係雪凍左,大家會容易食得出有唔同味道。本身蛋糕帶有少甘香,質感鬆軟,唔太乾,入口時抹茶味好香濃,加埋入面既忌廉幾細滑,一齊食會慢慢帶出甜味!白玉雪糕都做得幾好味😋!宇治雪糕好香滑,並沒有因為落左牛奶🥛整成雪糕而蓋過果陣抹茶🍵既香味。BTW,加埋紅豆味道真係好夾,紅豆雖然都係預早整定,但都整得好香濃同連綿,而且唔會過甜!所以味道真係唔錯。不過我個人就鐘意佢個抹茶卷多D,因為口感豐富D!我就覺得呢間良心舖頭都幾高質。大家食高既,又鐘意食佢咩甜品?大家係下面留言話我知啦![其實呢間舖搬左落地下😂 同山貴水產已經無關😂]
[其實呢間舖搬左落地下😂 同山貴水產已經無關😂]