1K
2016-11-24 476 瀏覽
呢間雪糕店喺中環碼頭,前排睇雜誌介紹,影到鬼火咁靚咁吸引,所以去左試試。佢地嘅雪糕分gelato同soft serve兩種,味道選擇唔算話超多,不過會有啲限定口味。而且除左一般嘅杯裝、窩夫甜筒裝🍦仲有曲奇杯 杯子蛋糕裝🍪自由選擇。Mochi Snowball(雲呢拿)$38比較特別嘅係可以先揀左雪糕嘅口味,再由店員即叫即做。雪米糍底部會放一塊oreo,再加上雪糕,最後用糯米皮包好。味道方面我揀左藍色雲呢拿,適合相機食先嘅顏色。店員話係用天然色素,食落會稍甜,因為手工雪糕一般冇乜添加劑,所以一眨眼就開始溶!而且:糯米皮本身比較薄,雪糕溶到又濕又腍,不消幾秒,塊皮已經穿左,成件事係好狼狽!最後就雪糕還雪糕食,oreo又還oreo食,最後淨番塊皮…我嘗試放入口咬左一下,口感好核突,所以吐左另外仲點左兩球雪糕:橙味 X 好立克 $44單以雪糕而言,係幾好味幾香滑。好立克味唔會好甜,淡淡奶香;橙味都不錯吃Mochi唔算中伏嘅,因為唔難食,不過寧願食普通雪糕襯下甜筒裝或者曲奇杯裝會食得開心啲。同埋一提,店員服務好好,好詳細介紹!

Mochi Snowball(雲呢拿)$38

味道方面我揀左藍色雲呢拿,適合相機食先嘅顏色。

Mochi Snowball
而且:

另外仲點左兩球雪糕:橙味 X 好立克 $44
單以雪糕而言,係幾好味幾香滑。

好立克味唔會好甜,淡淡奶香;橙味都不錯吃
橙味 X 好立克

同埋一提,店員服務好好,好詳細介紹!
2016-11-12