2011-02-26
和朋友往銀座梅林晚餐, 7:30 還有很多空枱, 2 人給了我們一張四人枱. 我選了吉列黑豚定食, 黑豚要比普通吉列豬貴 $30, 但分別祗係黑豚無咁0鞋, 但吃人口也不覺太滑, 我祗可以說整塊黑豚左右 2 旁帶點脂肪部份較香滑, 但中間部份都係0鞋的. 用來點豬扒的醬汁酸酸甜甜帶梅子味, 不錯. 老實說塊黑豚真係無咩味道, 如無咗這醬汁我真係幾難食哂塊豬扒, 友人點了吉列蝦定食 - 巨型大蝦三隻, 但都係個句; 無咩味道, 全靠點蝦的沙律醬吊味. 友人還要了加 $20 的日式咖哩汁, 咖哩汁香濃, 淘飯一流, 但 $20 一小碗的咖哩汁連薯仔都無舊就顯得有點小家 椰菜絲和白飯無限添加, 白飯第一碗不錯, 飯粒分明, 但和朋友 share 的第二碗白飯時就差很多 - "爛飯" 明顯是下水過多了, 以這店的名氣而出現這個失誤真係要打幾個大板 伴椰菜絲的汁青芥辣沙律汁和芝麻沙律汁都好好味, 我反而添加了多次椰菜絲. 服務祗可以說普普通通, 初段因客人不多還可以, 但後段客比較多人 ( 也祗過八成入座 ),就求其得很了, 我和友人茶渴光了很久都沒侍應添茶 (唔算忙但唔知點解睇你唔到
但 $20 一小碗的咖哩汁連薯仔都無舊就顯得有點小家
失誤真係要打幾個大板
次椰菜絲.
就求其得很了, 我和友人茶渴光了很久都沒侍應添茶 (唔算忙但唔知點解睇你唔到),
要叫了 2 次才添茶, 另 2 份定食吃完後待應很快就把所有碗碟收走,
但奇就奇在由收走碟的一刻到我和朋友結帳這段長時間 ( 一小時左右) ,
竟然無一個待應懂得走埋來抺一抺枱 ??????
任憑醬汁/ 飯粒等物長留枱上..... 唉 ! 這些服務失誤真係要打八十大板
埋單 $419-. 偶一為之尚可, 但不知何日我再有興趣和它相見