餐廳: 龍點心 (軒尼詩道)
資訊:

2024-06-29 55 瀏覽
不嬲鐘意食燒賣,行街經過呢間餐廳見到竟然有唔同口味嘅燒賣,咁啱又未食嘢一於想去試一試。上到去見到餐廳環境好特別,好適合遊客打卡,不過我最期待都係呢個燒賣拼盤,冇令我失望,六款唔同嘅燒賣粒粒都好彈牙,而且入邊仲會爆汁,我就最鍾意羅宋湯燒賣,酸酸地入邊有辣辣地,非常開胃,小朋友最愛芝士燒賣,搶着嚟食一啖都唔分俾我就知幾好味。另外重叫左幾款點心,上菜嘅時候都非常精美,而且全部新鮮製造,熱辣辣好好味。要飽肚點都要食啲澱粉質落肚,整咗叉燒腸,叉燒腸厚切大大嚿,腸粉好滑,點埋鹹鹹甜甜嘅豉油,蒸飯係另一飽肚之選,潤腸臘腸蒸雞飯,好香。好好味,最鍾意佢嘅飯,食到粒粒分明,配埋豉油臘腸一齊食,超級惹味,而且好飽肚。

• 龍燒賣