2018-09-02
偶然之下見到呢間餐廳既木桶湯底,覺得幾特別所以就同朋友去試。我地想點啲清甜少少既湯底,想叫椰子雞湯的,可惜賣晒,最後轉左野菌湯。點左冇耐佢就黎,佢真係成個木桶咁上,賣相真係唔錯。開始食果陣,仲留意到佢旁邊有d 噴水既窿仔,本身以為係啅頭野,點知店員解釋原來有隔油作用,由噴泉出黎D湯極少油,可以健康咁飲。而且佢話個湯底每樣配料都有講究,係對身體有益先會放落去,最重要係真係好清甜,我同朋友係咁飲。我地仲點左其他野食,肥牛脂肪比例ok, 個人就鐘意肥多少少,就咁啅一啅,唔洗點醬油已經夠味。手打丸雖然份量唔算多,但好有誠意,5粒分別係墨丸,雞,牛,豬,仲有一樣朋友冇鬼用食唔出,一次過試晒咁多種唔同口味。值得一提既係炸魚皮,佢呢隻炸魚皮好特別,係有涵的,佢炸得好脆,而且唔太咸,涵同皮既味非常配合,絕對值得一試。呢味餸要襯熱食先試到個精髓!我地仲點左其他蔬菜等等配料。食到勁飽足,我見佢地其實有好多湯底可以揀,下次再黎試其他😀
點左冇耐佢就黎,佢真係成個木桶咁上,賣相真係唔錯。
我地仲點左其他蔬菜等等配料。
食到勁飽足,我見佢地其實有好多湯底可以揀,下次再黎試其他😀