2019-04-04
<帶你地食神秘晚餐 - Tony's Hell>事先聲明,呢一餐飯我食完都唔知入邊用咩材料整,連名我都唔識打,冇計,貫切Chef Tony 一向的作風,你估中就開估,你估唔中你永遠唔會知入面有咩材料,呢篇文好難打😭<頭盤> <黑糖麵包>以前覺得outback既黑糖包好好食,但近呢幾年真係差左好多。但一坐低 我地就被呢個暖笠笠,微甜麵包感動,因為個包係熱,個cream cheese 醬自己調教過 好好食! <水果酥皮卷>細細個熱辣辣既酥皮卷,入邊既餡有番石榴,西瓜,紅肉火龍果,配上黑醋食,唔錯。 <湯>南瓜仔裝住既湯但主廚話冇用過南瓜做湯,湯係紫色,帶微微甜,好夠熱,好味,只知其中一樣材料係紫薯😑 <蕃茄沙律>一上枱超吸精👀,因為一來你估唔到究竟呢個蕃茄係咪真係茄,二來一大堆沙律菜上面個汁係barbie粉紅色,好靚,入面包左紅豆,同埋流心蛋,個配搭好好食,同行朋友從來唔食蕃茄都食晒一整粒,因為冇蕃茄既草青味,讚 <偽漢堡>大啡菇做到好似漢堡包,入邊包住芝士,切開時可以拉絲,中間紅色的*牛肉*係以薯仔,紅菜頭整成,呢個好味,個配搭好match <主菜> <慢煮雞配Tony自製醬汁>好彩我地
呢篇文好難打😭
<蕃茄沙律>
<偽漢堡>
<主菜>
<慢煮雞配Tony自製醬汁>
好彩我地都估到呢隻係雞😂,個醬入口好似馬來西亞口味,少少辣,同雞好襯,慢煮雞好滑,連雞胸我地都食晒,冇諗過啖啖肉既雞胸會咁滑咁香,配埋孜然粉好獨特既味道,呢個真係好好食
<甜品>
有兩塊百潔布,好可愛既造型
但青色面頭果塊布我地又係估唔到咩來,側邊仲有d泡泡咁,好可愛,影左好多張相
另一個甜品係盆栽, 泥土係Oreo加Cream, 入邊既花係食用花,可以食架,第一次食花原來冇咩味。
我好推介朋友去挑戰一下究竟估唔估到菜式係用咩材料,打完呢篇文,我繼續估緊🤣
好味指數:👅👅👅👅
抵食指數:👅👅👅
地址:Tony's Hell
佐敦文苑街38號地舖
營業時間:星期一至日17:30-23:00
一定要訂枱,神秘晚餐需要早一天預訂,除神秘晚餐外,仲可以散叫菜式。
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️