2018-06-01
有對朋友訂左枱話請我同老公食飯,原來個間食店係柯士甸道架咋!大家準時到達,實在太耐無見,真係要好好聚下舊,去到間餐廳門口,諗都無諗過咁高私隱度,睇唔到門牌,按鐘後等一陣就有人開門,入到去就見到sofa 同好靚嘅佈置,今次新體驗食私房菜嘅西餐,環境舒適又寧靜可以慢慢享受美食!Starer → Soup → First Main →Main → Desert每位人頭$450 好豐富選用高級食材又新鮮 第一道係chef話送比我地嘅食的 , 賣相靚之餘還熱辣辣,用上薯絲卷著虾去煮理,香脆外皮配彈牙蝦仁添 麵包配自家製嘅牛油,特別係牛油做左三款味道比客人享用,海鹽,黑松露同蕃茄各有特色。肥式香煎鵝肝配蕃茄意式沙沙脆多士同, 可以食鵝肝後減低油膩感,果蓉嘅酸酸甜甜更開胃。 蟹肉salad配蟹餅,每口都食到蟹肉, 絕對係鮮蟹肉黎一絲絲! 龍虾魚子醬做頭盤無得輸,龍虾肉好彈牙還保留到鮮味,連魚子醬同食兩種口感脆扑扑 一粒粒脆,Yummy❣法國干邑龍虾湯味道香濃又滑身,龍虾味久久在口腔內不散!First Main 北海道馬糞海膽意粉大大份海膽,一點都唔腥還好鮮味,加上個意粉吸收晒d醬汁精華,咁濕度同彈性
每位人頭$450 好豐富選用高級食材又新鮮
法國干邑龍虾湯
味道香濃又滑身,龍虾味久久在口腔內不散!
First Main
北海道馬糞海膽意粉
大大份海膽,一點都唔腥還好鮮味,加上個意粉吸收晒d醬汁精華,咁濕度同彈性好滋味!
還有香煎北海道原隻帶子配龍虾汁燴意利飯
帶子煎得緊緊熟所以還帶鮮同軟淋,意大利飯被龍虾汁燴到粒粒飽滿又嚼頭,yummy......
Main Course
烤澳洲牛眼肉跟薯蓉同鈕扣磨菇,牛肉 middium rare肉質出奇鬆軟,粉紅嫩滑還保留著肉汁,真心做得好味! 讚
燴海鮮個汁超鮮甜,有帶子龍虾青口雪魚柳配料還有鮮磨菇同超甜車厘茄, 大家都好欣賞!
甜品更是精彩
宇治金時題材 由綠茶忌廉配上紅豆做餡料加上酥皮,以拿坡倫酥層層分隔,鬆化軟滑又好味,加上賣相有心思,雲哩拿雪糕好香帶點雲哩拿籽口感濃郁。