2019-07-21 45 瀏覽
更期天氣熱到真係唔想食飯,日式串燒就係一個非常之好嘅選擇。呢間餐廳十分之有神秘感,大家嚟到就會明我講啲咩。講返食物先,我哋一嚟就要咗膽固醇極高,但好好味嘅邪惡燒內臟。首先有雞肝,雞肝外層燒到焦香,裏面係又嫩又粉的肝臟。雖然好似仲見到少少紅色但完全冇血嘅腥味同內臟嘅怪味,輕輕加小小鹽就已經好好食。講到肝臟,除咗雞肝之外點少得鵝肝呀!厚切嘅鵝肝經過煎之後,將多餘嘅油份逼走,再放喺趣多士上面,加埋黑醋中和油膩感,簡直係perfect match。下一個出場既內臟係牛舌,師傅將厚切牛舌燒到岩岩好,唔會外層過熟但中間太生,亦成功鎖緊肉汁,好香好濃。食完咁多肉,係時候食翻d蔬菜balance下。串燒冬菇最怕燒到乾爭爭,呢度仍然保持到juicy,師傅輕輕加左少少鹽同木魚絲,好食。最後要左份茶漬飯,可以選擇紫菜,梅,或者明太子,我地就揀左紫菜。仲有配料牛膀絲同波菜。飯團輕輕燒過表面,配合茶同清湯,加埋少少wasabi,大滿足。

最後要左份茶漬飯,
配合茶同清湯,加埋少少wasabi,大滿足。