2018-06-15 846 瀏覽
同老公慶祝周年紀念, 佢應承同我食餐fine dining慶祝下去到柯士甸道, 原來門口都幾神秘, 要按鐘先有人黎開門環境好安靜, 柔和的燈光, 背景的純音樂, 好有情調, 連講野都唔敢太大聲隔離係open kitchen我地每人揀左5 courses餐前麵包, 配上三款牛油, 海鹽味, 黑松露味和蕃茄味, 都係師傅自家製我特別鍾意黑松露牛油, 香味濃郁侍應提醒只要like & share 佢地facebook, 就會送荷蘭深海小龍蝦, 當然唔好放過啦小龍蝦以刺身形式上,  好大隻, 配上醬油漬三文魚籽, 小龍蝦肉質鮮甜爽口鵝肝, 師傅為我地準備左兩款, 一款係魚子醬鵝肝, 另一款係香煎鵝肝, 大家食既野唔同, 有新意D魚子醬鵝肝, 係凍食, 入口幼滑, 香氣充沛, 表面加上一層焦糖脆片, 同時感受又軟又脆的口感極好而香煎鵝肝, 經油煎過, 迫出油脂, 入口如泥般的柔嫩細緻, 味濃豐腴, 軟滑的口感更加令人回味龍蝦湯, 龍蝦味超香濃, 好入口, 湯頭鮮甜黏口, 真材實料黑松露湯, 口感滑溜creamy, 切碎的雜菌, 加上松露的香味, 口感不錯海膽卡邦尼意粉, 賣相有點馬虎, 但意粉軟

去到柯士甸道, 原來門口都幾神秘, 要按鐘先有人黎開門

隔離係open kitchen
我地每人揀左5 courses

我特別鍾意黑松露牛油, 香味濃郁

荷蘭深海小龍蝦

魚子醬鵝肝
香煎鵝肝

龍蝦湯
黑松露湯

海膽卡邦尼意粉, 賣相有點馬虎, 但意粉軟硬體適中, 意粉掛汁, 雖然海膽看來肥美, 但略嫌海膽帶澀味
帶子意大利飯, 表面香煎後做成半生熟效果, 入口有軟心的感覺, 加上creamy 的飯粒, 軟硬恰到好處
海膽卡邦尼意粉
帶子意大利飯

牛臉額, 肉質超級軟腍, 入口無筋無渣, 肉味香濃入味, 水準甚高,
底下薯蓉口感很raw, 薯味很重, 仲有雜菜配伴碟
而海鮮大會, 有帶子,魚, 龍蝦, 青口, 淋上龍蝦汁, 有D 似剛才既龍蝦湯
海鮮類都好新鮮, 龍蝦肉特別鮮甜彈牙
牛臉額
海鮮大會

黎到最後一個course, 就係甜品
宇治金時拿破崙, 賣相吸引, 酥脆脆餅夾著紅豆蓉和抹茶味cream, 美味非常
Earl grey 芝士蛋糕, 茶味香, 加上creamy 的芝士餅, 好好味
宇治金時拿破崙
Earl grey 芝士蛋糕

整體食物環境都好滿意呢, 下次再搵藉口黎慶祝先