2022-12-15 232 瀏覽
天氣咁凍最岩食燒肉熱辣辣,去左太古城新開日式燒肉放題,好在我地book 6 點入座,大概7點第一輪就滿晒座啦!今日我同屋企人揀咗 plan B 美國牛肉放題,其實plan A 都已經包含好多款好正既食材,不過見價錢又適中,就upgrade 下D肉啦! 餐廳老闆同員工都親切好好人, like左炎舞家嘅 IG 或 fb page加share,就會每人送一客三片嘅 A4 和牛,如果揀咗 plan C/D 嘅和牛放題,每兩個人就會送韓式醬油蟹一隻,好正! 我地自己比較鍾意食牛同海鮮,食物全部都好高質呀! 不得不讃! 生蠔真係好大隻好juicy又鮮甜,虎蝦肉質超彈牙! 多款牛肉大大塊薄切易燒,牛脂分佈好靚又新鮮仲有好香濃既牛味,食完好想一點再點,好滿足!! 幾得意既係點餐個陣你已經可以選擇唔同既調味,醬燒,鹽燒,原味等,有不同既滋味,燒完之後更惹味。有好多款特色炸物同野菜類選擇,其中芝士年糕外脆內軟,好鍾意。飲品櫃好多日本果汁同飲品都好正,仲有幾隻牌子既啤酒! 配住燒肉飲都真係幾爽下! 因為天氣凍冰冰既關係,我地叫左烏冬,滑溜得來又彈牙,份量適中,好味!最後食埋個Haagen-Dazs雪糕就好完

最後食埋個Haagen-Dazs雪糕就好完滿!

餐廳環境舒適好寬敞,私隱度高,冬天係會一想再去既餐廳!