2022-10-19
成日都食好西,有時都幾大罪惡感😈。耐唔史食得清啲🌿,對身體都有好處👍🏻。Green Common🍃係我成日食嘅素食餐廳☺,偷偷話你知,其實素食都一樣咁好食😋㗎!·🍽自選套餐 HKD$95迷你小食 + 主菜/漢堡 + 餐湯/咖啡/茶·🐟葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米用藜麥蒟蒻米🌱代替意大利飯,低卡高纖👍🏻,食完一樣覺得飽肚,啱哂一眾瘦身嘅女士們🤗。蒟蒻米口感同真嘅飯🍚差唔多,唔會好大分別;混合藜麥及意大利青瓜🥒,令口感更加豐盈。搭配Omni Food嘅🐟新炸魚柳,口感酥脆可口🤤,像真還原度高,新炸魚柳無水銀及微膠粒,讓人吃得更放心💕。·🍔黑椒新牛堡又係還原度好高🤩!Omni嘅新牛肉🐂就好似真牛肉一樣,口感同賣相都好神似😋。burger配以黑椒汁、炒雜菌🍄及椰菜絲🍃一齊搭配,夾埋一齊厚到掔大口都食唔哂成個!·🦀Omni新蟹餅不含蛋、奶嘅純植物蟹餅☺,無添加抗生素及防腐劑,好健康👍🏻! 炸香後同樣做到外脆內軟嘅口感,內餡軟軟綿綿😙,好Q。·🐖新餐肉趣趣條 配煙燻蜜糖芥末醬零殘忍🙌純素新餐肉,熱量、總脂肪、鈉質的含量比傳統餐肉更低↘️,而且零膽固醇,食得更健康😊。新餐肉經氣炸後外皮脆卜卜,內裡亦油香
🍽自選套餐 HKD$95
迷你小食 + 主菜/漢堡 + 餐湯/咖啡/茶
🐟葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米
🍔黑椒新牛堡
🦀Omni新蟹餅
🐖新餐肉趣趣條 配煙燻蜜糖芥末醬
零殘忍🙌純素新餐肉,熱量、總脂肪、鈉質的含量比傳統餐肉更低↘️,而且零膽固醇,食得更健康😊。新餐肉經氣炸後外皮脆卜卜,內裡亦油香十足。
🥧流心香芋西多士
雙重芋香💜滋味! 西多士一切開湧出😍流心香芋,再沾上香芋醬,味道香甜🤤,細緻綿密,加上西多士炸得香脆,好好食🤗。
+$20升級🍹綿綿純唇素奶蓋系列
*只限荃灣及尖沙咀店供應
🍹蝶豆花抹茶綿綿茶 +$20
蝶豆花顏色夢幻😻,與抹茶形式漸變效果。抹茶味道突出😚,微微苦澀,亦唔會好甜。
🍹香芋烏龍綿綿茶 +$20
香芋口感綿密☺,仲飲到點點芋顆微粒🤩,而且帶點烏龍茶的醇香,個人很喜歡💕。
📍Green Common
荃灣大河道98號如心廣場二期1樓101號舖