2018-03-26
我決定開個禾稈冚珍珠系列,寫寫我搵到遇到的低調、用心、默默耕耘嘅餐廳!第一間,一定要寫呢間enjoy eat! I really had enjoyable moments in there tonight! 今日工作上受了點點委屈,點點挫折。決定係要搵點什麼補償心靈創傷!同事帶我黎到呢間不起眼的餐廳!已說過,就是個種毫不起眼的餐廳,就不帶什麼期望啦,反正就是有人請客聽我吐吐苦水便很好了!但是,唔食由字可,食過就是把我從十八層地獄升返上地面。講返食物,叫左二人餐升lv轉Cesar salad,沙律質素絕對係酒店級!菜新鮮不在話下,醬汁的運用亦得宜,難得的美味!前菜叫左白酒煮青口,正宗的意式煮法,汁係黃色的,味濃郁,秒速清曬!Pizza, 又係超好味!真的要讚讚廚師,味道balance,少少甜餅皮點點脆,點點軟熟!不得不提個意粉!食到呢度意粉時,其實我已飽到上心口!但我仍然覺得好好味,黑松露的香氣獨特味道加上各香料調味,長通粉軟硬兼施,小妹鯨吞半份!好飽!但都仲係好想食!死味!人生意思何在?大概就是沒有難過的日子,又怎能吃得如此開懷?如此沒有悔憾😆