2017-08-12 332 瀏覽
今晚同個fd響百寶利中心買完野,事前都傾過想食酸菜魚,咁岩又見到依間鋪頭響同一幢大廈,都幾岩唔洗專登走去第二度。又好想食wor,跟住買完野就落左樓下,中間都等左起碼15分鐘,之後就入左去啦,初時都擔心無酸菜魚食,因為淨係睇出邊貼果d介紹又唔覺有ge,但睇open rice食評係有ge,所以都無咁驚一坐底二話不語就決定酸菜魽魚,之後再叫左幾樣打邊爐食材,分別有雙併菜(通菜、生菜)本身叫油麥菜但無灑就叫生菜,仲叫左三併丸(芝心丸、海鮮墨魚丸、海膽丸)同紅薯粉,再加多個小食(皮蛋凍豆腐)😋皮蛋凍豆腐比想像中好食,不再加多d蒜蓉同皮蛋同豆腐按比例就更加好,因為食到最後兩件會得返一粒皮蛋🤣但淨係食豆腐都好香ge,食店可以注意下到主角酸菜魚啦,中間都等左一段時間條魚熟ge,其間有將d湯淋上魚等其快熟,食得出條魚真係先烤過再放落湯煮,不過覺得個酸菜味唔夠突出,魚吸收唔到個湯ge精華,魚方面就還可以啦,可能魚方面都唔太新鮮,唔太食得出個鮮味,所以會覺得一般,但配料方面都足夠ge,有青瓜片、豆卜、大量莞茜等另外,打邊爐ge配料方面就覺得不過不失啦,有一下想讚下貴店係有個服務生都幾體貼,因為係碌卡俾錢關係

皮蛋凍豆腐

酸菜魽魚

雙併菜
紅薯粉

另外,打邊爐ge配料方面就覺得不過不失啦,有一下想讚下貴店係有個服務生都幾體貼,因為係碌卡俾錢關係,中間佢都有俾個小提醒,值得一讚
2017-08-11
15 分鐘 (堂食)