2024-12-25
今日我又去咗銅鑼灣一間好有格調嘅餐廳,佢哋唔單止環境舒服, lunch time仲有有semi-buffet非常抵食,食物質素都好高,非常值得一試。👍🏻**沙律吧**出面有一排嘅沙律吧任食款式貴精不貴多,基本嘅沙律通粉都有。我比較鍾意就係佢哋嘅凱撒沙律可以自己Mix醬料同埋沙律,有得揀先係老闆嘛。🥗**是日餐湯 – 蘑菇湯**佢嘅蘑菇味好濃郁,飲落去好creamy,而且仲有陣陣嘅黑松露香氣,簡直係人間美味!飲得出用咗好多新鮮嘅蘑菇去熬製,所以個湯嘅味道先咁濃郁。🫕**法式紅酒燴牛面肉配薯蓉**牛面肉炆得好淋,入口即溶,完全唔會韌!紅酒嘅香味好濃郁,滲透咗入牛面肉裏面,令到牛面肉嘅味道更加豐富。😍**美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁**牛板腱煎到5成熟啱啱好嘅熟度,外層香脆,內裏粉嫩多汁。牛扒嘅肉質好嫩滑,入口即溶,完全唔會韌。蘑菇燒汁嘅味道好濃郁,但係唔會蓋過牛扒嘅味道,反而係將牛扒嘅鮮味提升咗。🐮The Grill Room (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期3樓3B號舖
**沙律吧**
**是日餐湯 – 蘑菇湯**