餐廳: 駟馬拖車潮州飯店 (東九匯)
資訊:

2022-08-27 3181 瀏覽
之前食過一次,覺得啲點心幾好,記得嗰啲滷水拼盤有少少搵笨又麻麻哋好食,今次就冇嗌! encore左啲嘗試覺得好味,同埋今次見到新出嘅菜式侍應落漏咗瑤柱凱美雜菜材煲,不過算啦都夠食蝦春卷幾香口腸粉同上次一樣幾好味,個皮煙煙韌韌!唔會大林又唔會太彈金錢肚今次感覺唔係幾新鮮,底下嘅蘿蔔強烈酸味,上面嘅都怪怪地叉燒包小點好抵食!非常大粒蝦餃變咗彩色,都係噱頭~不過我覺得冇乜特別,同埋有少少油係我要求高姐本身再想食嗰個紅菜頭帶子餃, 不過已經唔見餐牌上有佢乾蒸牛肉原來係類似牛肉球嘅嘢,或者應該叫佢牛肉燒賣,我仲以為係一片片嘅蒸牛肉不過佢唔會好肥膩,怕肥嘅我都接受到佢有好少見到嘅蒸蘿蔔糕,因為材料簡單而且成本低,所以係中點!你見到一條條蘿蔔條係表面,仲有好多臘腸粒,入面就冇蝦米嘅,不過純粹想食蘿蔔。嘅感覺都幾正雞扎亦都非常足料,有兩嚿實用嘅雞件,一粒冬菇,同埋兩舊好厚嘅炸大魚肚不過免不了係有油蠔仔粥今次反而冇乜特別感覺,可能本身期望超級高!不過都好味嘅 只係覺得同上次比好似少啲蠔仔呢個點完1分鐘都冇就拎上枱,好明顯係雪咗好耐等埋出去,所以食落都係麻麻哋新鮮而且好硬環境幾好,又有得自助煲水,不過唔知
侍應落漏咗瑤柱凱美雜菜材煲,不過算啦都夠食
蝦春卷幾香口
腸粉同上次一樣幾好味,個皮煙煙韌韌!唔會大林又唔會太彈
叉燒包小點好抵食!非常大粒
蝦餃變咗彩色,都係噱頭~不過我覺得冇乜特別,同埋有少少油
係我要求高姐
本身再想食嗰個紅菜頭帶子餃, 不過已經唔見餐牌上有佢
不過佢唔會好肥膩,怕肥嘅我都接受到
不過免不了係有油

環境幾好,又有得自助煲水,不過唔知點解今次覺得迫啲, 因為枱與枱嘅距離好似近左,唔知佢係咪加左多一張枱?

服務來講,男士應全部都非常高分,只係有個肥肥地嘅唔係咁理人;女人就普通啲,有啲甚至係令到我朋友唔係咁鍾意
午餐