天氣轉涼,想食返個熱鍋。今日午餐去左旺角山東街中菜館叫榮哥煮場食。例牌叫左全日供應既二人套餐,價錢係$268,包一個鍋4選1,一款自選小菜24選1,前菜一碟,白飯兩碗,同兩碗是日甜品。前菜係蒜蓉雲耳,另配香辣汁。雲耳爽脆醒胃,味道酸酸地。濃湯花膠雞煲用個爐滾住。個湯都算清唔會太油膩。爽口花膠份量好多。黃油雞份量好多,特別喜歡嫩滑雞腿肉,而且雞有雞味,配菜有雲耳西芹同蒜頭。酸甜骨份量好多,炸得塊皮好香脆,個藍莓汁酸甜開胃。伴碟仲有少少沙律菜。淮山麵個餐配既兩碗白飯可以轉淮山麵。淮山麵大大碗,又幼身又滑溜,又有少少彈牙,我會推介。上面加左少少雲耳,蒜頭同西芹。是日甜品係楊枝甘露。楊枝甘露飲落有奶香又滑,仲有新鮮芒果肉,西米,同爆珠,好飲同refreshing。服務員服務態度都非常好呀。
蒜蓉雲耳
前菜係蒜蓉雲耳,另配香辣汁。雲耳爽脆醒胃,味道酸酸地。
酸甜藍莓骨
酸甜藍莓骨

楊枝甘露

服務員服務態度都非常好呀。
2022-11-10
楊枝甘露