餐廳: 温野菜 (太古城中心)
資訊:

2018-11-18 240 瀏覽
天氣開始轉涼,係時候打邊爐。安排位置方面,等位等左半個鐘,先入到。我地有7個人計埋bb,俾6人卡位我地,有bb車又唔可以放兩邊,因為係用黎擺食物車,搞到要抱住bb打邊爐。其實餐廳可以俾8人卡位我地,但可能佢地覺得浪費左兩個爐賺錢。😔食物方面,我地都幾滿意。一人一鍋,自選湯底,我地叫左鰹魚湯底,野菌湯底,豆乳湯底,湯底各有特色,值得一提的是鰹魚則係柴魚乾。雞軟骨滑好特別,肉類選擇多,個人最喜歡美國牛,而豚肉眼肉質就比較實,口感無咁好。食到尾,就可以跟推介加個飯同配料,用湯底煮個飯,好好食。邊爐黎講的確比較貴,但食物有特色,如安排座位方面有改善,絕對會再返黎食。
天氣開始轉涼,係時候打邊爐。

食到尾,就可以跟推介加個飯同配料,用湯底煮個飯,好好食。

野菌湯底
鰹魚湯底