[—————————————————————📍HK 尖沙嘴 - 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗼𝗻 🌱主打素食嘅green common 相信大家都唔陌生,前排好流行嘅「新豬肉」就係佢哋出品,100%植物製造!今個秋冬,佢哋餐廳出咗個「香芋」做主題嘅menu,唔知好唔好味呢~?•【𝗦𝗲𝘁 𝗠𝗲𝗮𝗹 套餐食評 💬】𝗠𝗮𝗶𝗻 ♥︎ 葡汁新炸魚柳燴蒟蒻米 $95第一次試蒟蒻米,覺得比想像中容易接受。葡汁醬量超多,少少似食緊糊仔version嘅risotto。炸魚柳皮薄,口感都ok似炸魚柳𝗠𝗮𝗶𝗻 ♥︎ 日式咖喱烏冬 $95個人覺得好辣 🌶️ 作為一個唔食得辣嘅人 ( ・᷄ὢ・᷅ ) 覺得下次唔會嗌呢個 🥵𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸𝘀 ♡ 新餐肉奇趣條味道都SPAM 餐肉差唔多,更加好嘅係無咁鹹 👍🏻 一條條好似薯條咁好容易食𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸𝘀 ♡ Omni 蟹餅 2件(跟餐包小食)口感比較鬆散,但見到啲仿蟹肉一絲絲咁係蟹餅入面,個人更喜歡餐肉條,但整體green common 啲小食都試得過!𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀 ♥︎ 香芋烏龍綿綿茶 (凍)+$20𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀 ♥︎ 焙茶拿鐵(熱)+$15•【𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱 𝗜𝘁𝗲𝗺𝘀 推薦單品 🍴】🌟

—————————————————————
📍HK 尖沙嘴 - 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗼𝗻 🌱

【𝗦𝗲𝘁 𝗠𝗲𝗮𝗹 套餐食評 💬】

𝗠𝗮𝗶𝗻 ♥︎ 葡汁新炸魚柳燴蒟蒻米 $95

𝗠𝗮𝗶𝗻 ♥︎ 日式咖喱烏冬 $95

𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸𝘀 ♡ 新餐肉奇趣條

𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸𝘀 ♡ Omni 蟹餅 2件(跟餐包小食)

𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀 ♥︎ 香芋烏龍綿綿茶 (凍)+$20
𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀 ♥︎ 焙茶拿鐵(熱)+$15

【𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱 𝗜𝘁𝗲𝗺𝘀 推薦單品 🍴】
🌟 新餐肉奇趣條·單點$43
🌟 流心香芋西多士 $46
都幾邪惡吓😈 外脆內軟,厚厚一層香芋蓉,唔會太甜但好香芋頭味(*¯︶¯*) 仲附有濃稠嘅香芋醬可以淋上去!

✏️ 餐廳係等waiter埋嚟落單,等咗15分鐘,心急嘅我見得2個侍應以為係好似快餐廳出去櫃檯order 😂 卑waiter 叫坐返埋位

🍴 @green_common
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G61號舖