2021-11-22 247 瀏覽
616推出咗午市限定嘅獨樂樂小火鍋,一人一個鍋都係$78⛄️ 仲有一系列$50內嘅午市套餐👻.🍢 配料 🥟.一人火鍋都幾足料,配料有娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、蛋餃、帆立貝、牛丸、貢丸🍢 仲可以自選一款肉同飯麵🍜 個人推介嘅配料為下‼️☞︎ 貢丸牛丸:兩款都好好食好彈牙,貢丸仲帶豬軟骨香🍢☞︎ 手工烏冬:幾鍾意烏冬煙煙韌韌嘅口感,而且好掛湯好入味🍜 就算浸咗好耐湯,依然無淋到,口感keep到好咬👻☞︎ 蛋餃:蛋餃皮薄,肉餡幾好食,多少少餡就好🥟 . 🥩 肉類 🐂.有四款肉揀:俄羅斯封門柳,俄羅斯金花趾,牛駝峰同滑尾龍🐂 亦可以再追加其他款肉‼️☞ 牛駝峰:係牛朴肉後端頸背間嘅肉,帶少少幼筋,幾有咬口,但油脂多啲,所以幾肥美嫩滑🐮☞ 俄羅斯封門柳:呢個油脂少啲,但牛味幾濃,但覺得份量較少🤏🏻☞ 蘇格蘭雪花胸肋 (+$58):呢個肉質紋理細緻,幾重牛肉味,亦帶油脂感,幾嫩幾好食🤩 ☞ 英國安格斯牛前胸肋 (+$58):牛隻以天然草飼,肉味會較清新,但覺得食落較實淨較鞋🙈.🌶️ 湯底🧂·湯底可以喺理想點「鮮」,熔岩沙嗲湯底,鮮牛油麻辣湯底,青花椒辣湯入面四選一‼️☞︎ 熔岩沙嗲湯底:用新鮮香茅、辣椒、花生、香料、
🍢 配料 🥟
☞︎ 貢丸牛丸:兩款都好好食好彈牙,貢丸仲帶豬軟骨香🍢
☞︎ 蛋餃:蛋餃皮薄,肉餡幾好食,多少少餡就好🥟
🥩 肉類 🐂
🌶️ 湯底🧂
☞︎ 熔岩沙嗲湯底:用新鮮香茅、辣椒、花生、香料、特製沙嗲製作🥜 湯底偏稠身同鹹,啱晒重口味嘅人🙈
☞︎ 鮮牛油麻辣湯底:用咗重慶材料同新鮮牛肉脂肪榨取嘅鮮牛油🐮 就算食開辣都唔係幾handle到,麻辣味好重,而且偏油膩,但夠晒刺激🌶️