2018-12-02 17 瀏覽
同朋友仔係尖沙咀行街,朋友仔帶我去食呢間佢好中意食既甜品鋪店鋪係走日本風既路線,燈光柔和,比人一種好舒服既感覺餐廳主要係食沙冰、雪糕同芭菲,除左一般餐牌之外,都有季節限定既餐牌,今次秋天限定既主角係栗子。我同朋友分別叫左栗子沙冰同烏龍茶芭菲share黎食先黎烏龍茶芭菲,賣相好吸引,好多材料,包括:白玉、紅豆蓉、曲奇、綠茶蛋糕同蕨餅烏龍茶雪糕令我好驚艷,烏龍茶味道好濃郁,茶味好出,唔會太甜。白玉煙韌,好有咬口。綠茶蛋糕口感鬆軟,綠茶味道好出。而曲奇同蕨餅都豐富左成個芭菲既層次感,整體都幾夾。栗子沙冰,外貌好可愛。刨冰既外面都充滿着栗子蓉,栗子蓉嘅味道都幾濃郁,味道唔會好甜,食落好香食到中間有驚喜,有一球牛奶雪糕喺裏面,另外仲有啲栗子蓉係中間,雪糕好重牛奶味,而且好軟滑,同刨冰既味道都幾夾另外同朋友分別一人叫左一壼煎茶同焙茶飲,兩隻茶茶味香濃,煎茶飲落清新d,焙茶既烘焙味都好出,食完甜品飲返杯茶中和返👍🏻
同朋友仔係尖沙咀行街,朋友仔帶我去食呢間佢好中意食既甜品

店鋪係走日本風既路線,燈光柔和,比人一種好舒服既感覺