最近秋意濃🍂 夜晚開始涼同乾燥。🍔就揾黎兩款適合秋天嘅甜品!等大家邊享受食甜品,邊感受下秋天嘅氣息!依間甜品店有唔同分店,今次就黎到九龍灣。店舖嘅佈置都幾花心思,外面除左裝修成小木屋一樣,裏面仲有張搖搖凳,打卡一流🤤-第一個推介就係比利時窩夫系列入面嘅嘅焦糖香蕉窩夫💕 成個顏色嘅tone根本就係秋天嘅啡色❤️🤤窩夫食落去嘅味道比一般嘅窩夫濃得多,而且做到外脆內軟嘅感覺!裏面唔會鬆散或太mushy,有適當嘅水份同texture 👍🏽香蕉上面有層薄薄嘅焦糖,好香😋-焦糖布甸椰皇子係必食之選🌟,係餐廳嘅鎮店之寶!足足係三層嘅享受!第一層嘅焦糖布甸🍮口感細滑,幾香蛋味。第二層嘅椰汁好香,而第三層係🍔最愛,椰皇果凍!佢係類似大菜糕嘅質地,好清甜,椰皇入面嘅肉仲可以食埋,成件事好滿足❤️ 而且椰皇仲有滋潤嘅功效,好適合女士們👭或大家係秋天食!-除左以上介紹嘅兩款甜品外,仲有好多款式,🍔覺得最近推出嘅網紋瓜系列都好吸引😍😍蜜瓜仲係韓瓜個邊黎添!
焦糖香蕉窩夫

焦糖布甸椰皇子