2024-09-24
呢排轉涼,有部份嘅餐廳都已經開始咗秋季嘅Menu!呢間高級嘅韓燒店亦都唔例外 👍🏻秋楓煙燻盛選✨醬油盛盒醬油蝦醬油蟹真係四季都啱食,包括有大蝦、帶子、鮑魚。首先佢嘅海鮮真係非常新鮮,並冇任何嘅腥臭或者異味。醬油醃得好濃郁,但係唔會太鹹,採用肥大且肉質堅挺蝦肉,好有口感。✨牛肉盛盒另一番嘅豐富,包括:和牛牛舌、和牛三筋肉、和牛牛肋肉、和牛牛小排。職員會先幫肉類進行煙燻,把味道滲入肉質當中,再進行燒烤嘅過程,煙霧彌漫嘅感覺都好有視覺嘅震撼效果!牛舌相當爽彈,所以煙燻嘅味道亦係最濃厚;三斤肉比較厚身,肉味香濃;牛肋肉肥瘦相間,口感結實一點;牛小排油脂豐富,牛小排牛脂適中,滋味滋味。✨五花肉、梅花肉除咗牛肉之外,當然唔少得濟州最出名嘅豬肉,五花肉好夠肥,卷成一大卷,韓燒嘅時候可以剪成一塊塊,燒至金黃色,咬落去香脆又有油花感。梅花肉就相對瘦,但肉質好嫩,非常值得一試。✨炸醬麵夏天就會傾向食水冷麵,但入秋就會想試吓炸醬麵,麵條好爛口,炸醬亦都好足。✨精選甜品💡 『雪下覓炙』指高麗宮廷貴族雪夜下嚐的燒肉。時而逝易,高麗時的「雪下覓炙」成為而家一間高級韓烤餐廳
👍🏻秋楓煙燻盛選
✨醬油盛盒