2021-11-09
果日同朋友咁岩行過灣仔、本身想上Red Mr 唱番個happy hour先再食飯、點知個肚仔係度叫、就發現左同層既轉角位有間環境清幽既中式fusion 餐廳來佬、呢間同朋友一齊黎吹水絕對係一個好好既地方。咁黎就之後經理哥哥Ryan 就好快咁帶左我地坐低、重好專業咁介紹左今次呢個秋日滋味餐牌比我地聽、聽完之後就即刻二話不說叫左呢個餐同朋友一齊食。一黎到頭盤說分別黎左四樣野食:香草煙肉芝士焗蠔 (鮮甜既燒蠔配埋芝士真好邪惡🤤🤤🤤)蟹粉蟹籽一口酥(酥脆既雲吞皮連埋蟹肉包埋一齊好香口、想食多幾粒🥟🥟)烤美國露荀(清甜爽脆、食落好新)蟹肉蘋果沙律 (估唔到蟹肉原來都可以同沙律係咁夾😆)來佬酥皮海鮮湯(+$20)由細細個都一路好鐘意飲既酥皮湯、呢度加$20蚊說可以飲到、出面好香脆既酥皮、入面裝住濃濃既海鮮湯、諗起都流哂口水😛慢煮香烤鴨胸聽經理Ryan講呢一道係必叫既主菜、黎到之後舊小小粉紅色既既鴨胸好吸引、用刀細細力就切開左舊肉、入面重好juice 添😋、下次再黎呢個係一定要叫😎鮮拆蟹粉天使麵意大利野就成日都食到、但加左蟹粉落去煮天使麵又真係估唔到可以咁夾、蟹味完全係包住成個意粉、好鐘意食蟹既你呢
一黎到頭盤說分別黎左四樣野食:
香草煙肉芝士焗蠔 (鮮甜既燒蠔配埋芝士真好邪惡🤤🤤🤤)
烤美國露荀(清甜爽脆、食落好新)
蟹肉蘋果沙律 (估唔到蟹肉原來都可以同沙律係咁夾😆)
烤美國露荀沙律
蟹粉蟹籽一口酥
來佬酥皮海鮮湯(+$20)
來佬酥皮海鮮湯
慢煮香烤鴨胸
慢煮香烤鴨胸
鮮拆蟹粉天使麵
意大利野就成日都食到、但加左蟹粉落去煮天使麵又真係估唔到可以咁夾、蟹味完全係包住成個意粉、好鐘意食蟹既你呢個都係必叫😚
鮮拆蟹粉天使麵
食左兩個main 都八成飽、係時候食埋個甜品喇😍😍
自家制西米奶凍拌芒果雪糕
作成一個芒果控我一睇到個menu 就想叫呢個甜品、個奶凍好濃奶味、雪糕芒果味好香、奶凍上面有小小桃膠岩哂我呢d成日要靚皮膚既人😎😎
自家西米奶凍拌芒果雪糕
朱古力心太軟
最後食埋個心太軟作為呢餐既句號、一切開果陣d朱古力流出黎、睇到成個過程都好治癒🤤、個心太軟同個雪糕唔算好甜、岩哂呢個餐既一小完結。
朱古力心太軟